Selectează o Pagină

PRINCIPALA CAUZA DE CANCER DE SAN ESTE FOLOSIREA DE ANTI PERSPIRANTE!

 

Ce legatura exista intre deodorante, antiperspirante si CANCERUL DE SAN?

Alegerea unui deodorant a devenit in ultima vreme o adevarata provocare pentru orice femeie care se respecta si care tine deopotriva la igiena, la sanatatea si la frumusetea ei.
Atunci cand alegeti un deodorant ar trebui sa va ghidati nu doar dupa parfum, pret sau cantitate, ci mai ales dupa substantele pe care le contine si care pot fi benefice sau daunatoare pentru organism.

Atentie!!! Aluminiul din deodorante patrunde in organism si are efecte toxice asupra ficatului, rinichilor, oaselor sau creierului.

Majoritatea produselor, de pe piata sant de 2 feluri: Anti-transpirante si Deodorante!!!!

Cititi bine eticheta deoarece:

-Deodorantele SANT BUNE (fara aluminu), permit eliberarea transpiratiei, insa suprima mirosul neplacut.

-Antiperspirantele NU SUNT BUNE(contin aluminiu) Antiperspirantele, pe de alta parte, contin chimicale care infunda porii si nu permit eliminarea transpiratiei. Studii recente arata ca antiperspirantele pot provoca cancer la san, iar riscul este sporit daca folositi antiperspirant imediat dupa epilare. Mai mult, aluminiul din antiperspirante este absorbit prin piele, ajunge in sange si se acumuleaza in creier, putand cauza Alzheimer.

Atat deodorantele cat si antiperspirantele pot avea consecinte grave asupra sanatatii, deoarece chimicalele (aluminiu,parabenii, etc) din acestea pot cauza diferite boli, printre care se numara si cancerul.

CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CARE ZONA TUMORILOR CANCEROASE ESTE LANGA AXILA?

CONCENTRATIA DE TOXINE  PROVOACA MUTATIA CELULELOR!!!!!!!

AICI ESTE EXPLICATIA- CORPUL UMAN ARE ZONE UNDE ELIMINA TOXINELE, UNA DINTRE ACESTE ZONE ESTE AXILA.

TOXINELE SUNT ELIMINATE PRIN TRANSPIRATIE, ANTI-PERSPIRANTELE  IMPIEDICA ELIMINAREA TOXINELOR!

CUM NU SE ELIMINA PRIN SUDOARE, ORGANISMUL LE DEPOZITEAZA  IN GLANDELE LIMFATICE, CARE SE AFLA DEDESUBTUL BRATELOR!

MAJORITATEA TUMORILOR CANCEROASE APAR  IN CADRANUL  SUPERIOR AL SANULUI UNDE SE AFLA GLANDELE LIMFATICE.

Seara trebuie sa spalam axila cu apa si sapun,sa o lasam sa respire fara deodorante sau anti-transpirante.
Si la barbati pot aparea aceste tumori,dar mai rar.
Diferenta este ca barbatii,daca folosesc anti- transpirante,majoritatea le aplica pe parul de la subrat,nu direct pe piele ca la femei.

Verificati cu atentie pielea inainte de a va da cu deodorant. Pentru ca deodorantele si antiperspirantele contin saruri de aluminiu si nu trebuie aplicate pe zone cu rani deschise, cum ar fi micile taieturi provocate de lama de ras, iritatiile sau cosurile,aluminiul patrunde in organism prin leziunile de la nivelul pielii si poate provoca efecte toxice asupra ficatului, rinichilor, oaselor sau creierului.

Toate informatiile cu privire la ingredientele unui deoadorant sunt inscriptionate pe ambalajul acestuia si de aceea consultarea atenta a informatiilor referitoare la fiecare produs este importanta ajutandu-ne sa evitam reactiile neplacute rezultate ca urmare a utilizarii unui deodorant nepotrivit.

Cei mai importanti constituenti ai deodorantelor care sunt recomandati a fi evitati sunt urmatorii:

Parabenii (methyl-, ethyl-, propyl-, benzyl- si propylparaben): acesti produsi sunt toxici in cazul in care intra in circuitul sangvin si de aceea aplicare lor repetata pe piele prin utilizare unor deodorante neadecvate poate in timp sa dea nastere unor efecte toxice.
Compusii chimici ce contin ALUMINIU(ex. clorhidrat de aluminiu, potasiu-aluminiu sulfat): conform cercetarilor stiintifice aluminiul odata patruns in sange se acumuleaza in tesuturi si nu poate fi eliminat din organism.

Triclosan: este o substanta clasificata drept pesticid si care initial era folosita si in industria deodorantelor pentru actiunea de distrugere a bacteriilor de pe piele, astfel contribuind la diminuarea mirosului de transpiratie. La fel, ca si in cazul aluminiului, triclosanul patruns in organism nu mai poate fi eliminat si se acumuleaza in tesutul adipos.

Talcul: cercetarile stiintifice din ultimul timp au tras un semnal de alarma ca urmare a dovedirii efectului carcinogenetic al talcului in urma contactului prelungit cu organismul.

Propilen-glicol: este un alt ocazional ingredient al deodorantelor dar pentru care posibilul efect carcinogenetic nu a putut sa fie negat cu certitudine. Dintre efectele adverse ale expunerii cronice la contactul cu propilen-glicol au fost dovedite efectele neurotoxice si afectiuni renale si hepatice precum si reactii de tip alergic.

Sililciu: trebuie evitate deodorantele care contin aceasta substanta deoarece produce iritatii ale pielii si care poate avea si un efect carcinogen.

Trebuie evitate toate deodorantele ce contin substante iritante sau cu efect carcinogen si este de preferat sa fie folosite deodorantele pe baza de ingredienti naturali.
Este indicat sa utilizati deodorantele care contin gliceina vegetala precum si conservanti precum bioflavine, extracte din plante, apa de-ionozata sau apa distilata, ceai verde, aloe vera,bicarbonat de sodiu.

Antiperspirantele au in compozitie substante astringente foarte puternice precum sarurile de aluminium (clorura de aluminiu cu concentratii intre 10- 30%) si care actioneaza prin obturarea si blocarea porilor de excretie ai glandelor sudoripare rezultand stoparea eliminarii la suprafata pielii a transpiratiei produse de catre aceste glande.

Deodorantele actioneaza prin neutralizarea mirosului dat de transpiratie si prin efect de tip antiseptic prin care se ajunge la distrugerea bacteriilor care cauzeaza mirosul. Spre deosebire de antiperspirante, deodorantele nu interfera cu mecanismul de termoreglare a organismului sau cu procesul de transpiratie.

De preferat ar fi sa utilizati un deodorant deoarece prevenirea transpiratiei prin blocarea excretiei glandelor sudoripare ar putea sa nu fie cea mai sanatoasa metoda pentru ingrigjirea zilnica.

Cumparati inteligent – cititi etichetele si evitati produsele  cosmetice,deodorante,antiperspirante care contin substantele daunatoare.
Faceti o poza la aceasta lista sau scrieti-le pe o hartie, cand mergeti la cumparaturi si verificati lista si produsul pe care doriti sa-l cumparati, sa nu contina aceste substante toxice si daunatoare organismului.

-PARABENII: (methyl-, ethyl-, propyl-, benzyl- si propylparaben)
-SILICIU
-PROPILEN-GLICOL,
-TALCUL
-TRICLOSAN
– Compusi chimicii ce contin Aluminiu( clorhidrat de aluminiu, potasiu-aluminiu sulfat)

Chiar daca piata de profil este inca dominata de deodorante care contin parabeni si aluminiu,etc…. exista totusi si alternative sanatoase  de produse, care nu au in compozitie aceste elemente daunatoare.   Exista  magazine naturiste unde puteti gasi produse naturale, si  standuri cu produse bio unde puteti gasi cosmetice ecologice,pentru a preveni aparitia unor boli usoare sau a cancerului.

AVETI GRIJA DE VOI SI DE SANATATEA FAMILIEI,RUDELOR,PRIETENILOR A TUTUROR!!!
TRANSMITE-TI MAI DEPARTE ACESTE INFORMATII FOARTE IMPORTANTE SA PUTEM AJUTA CAT MAI MULTE PERSOANE.

VA MULTUMESC,
EMILIA M